האמת: ירידה ממושכת בצריכת הקלוריות פוגעת בחילוף החומרים שלנו, ומפעילה את מערכת ההשרדות שלנו.
(צפייה בסרטון בהמשך הדף)
השינויים הללו גורמים לנו לצבירת שומנים ולעצירת הירידה במשקל.
כל מי שעשה פעם דיאטה מכיר את המשוואה – מה שנכנס פחות מה שיוצא זה מה שנשאר.
תאכל פחות, תרד במשקל.
נשמע פשוט לא?
האמת היא שכל מי שעשה יותר מדיאטה אחת בחיים שלו יודע שזה לא כל כך פשוט.
האמת שזה פשוט לא עובד ככה.
נכון, כשאוכלים פחות, בהתחלה יורדים במשקל.
אבל הגוף שלנו בנוי ככה, שמרגע שאנחנו מתחילים להוריד את צריכת הקלוריות שלנו, הגוף שלנו מתאים את עצמו וצורך פחות קלוריות.
המשמעות של זה היא שהגוף לומד לחיות עם פחות אוכל.
מה שקורה זה שבשלב מסויים הירידה במשקל תעצר וגם אם נמשיך לאכול מעט לא נרד במשקל.
וככל שעשינו יותר דיאטות התהליך הזה קורה מהר יותר, גם אם אוכלים פחות ופחות.
אם זה לא מספיק, בגלל שהגוף כבר למד לחיות עם פחות אוכל, ברגע שנאכל קצת יותר, מייד המשקל יעלה.
אז מה עושים?
קודם כל לא עושים דיאטות קיצוניות, לא מורידים משמעותית את צריכת הקלוריות, בעיקר אם אנחנו יודעים שלא נוכל להתמיד בזה לעד.
במקום להתעסק בקלוריות ובצמצום צריכת הקלוריות תתמקדו בערך התזונתי של האוכל.
תאכלו אוכל מזין יותר, בריא יותר, פירות וירקות, דגנים מלאים וחלבון רזה.
תתפנקו גם עם דברים שאתם אוהבים ותמצאו את האיזון שלכם.
במקום להוריד באופן קבוע את צריכת הקלוריות, חוקרים מצאו שדווקא עליות וירידות בכמויות האוכל טובים יותר לגוף, לרמות הסוכר ומסייעים להרזיה. במקום לאכול פחות באופן קבוע, תאכלו בימים מסויימים קצת פחות ובאחרים תאכלו רגיל, השינויים הללו יסיעו לגוף לשחרר את העודפים.
התחילו להתחבר למנגנון השובע והרעב שלכם, שימו לב לאותות שהגוף שולח לכם כשאתם רעבים ולאותות שהוא שולח כשאתם שבעים. זו הדרך הטובה ביותר לאכול מאוזן.
אם אתם סובלים מאכילת יתר ובולומסים של אכילה, חשוב לטפל. המקור של אכילה כזו לא קשור בכלל לאוכל, אלא פעמים רבות לרגשות ולאמונות שיושבים מתחת לפני השטח וגורמים לכם לאכול יותר.
באמצעות תכנית הנחיה להרזיה, אנחנו עושים שינוי בכל הרבדים שדיברנו עליהם.
מאזנים את הגוף, מתחברים מחדש לתחושת השובע והרעב הטבעיים של הגוף, ואולי הכי חשוב מטפלים במקור של הבולמוסים ואכילת היתר ומשתחררים מהתלות באוכל ובאכילה.