מיתוס: כל מה שצריך כדי לרזות זה כוח רצון
האמת: יש לנו כוח רצון להרבה דברים, לפעמים אפילו בשביל לעשות דיאטה. הבעיה היא שכוח הרצון הוא “שריר”, וכמו כל שריר, בסופו של דבר הוא מתעייף.
אי אפשר להחזיק מעמד בדיאטה לאורך תקופה ממושכת באמצעות כוח רצון.
(צפייה בסרטון בהמשך הדף)
מי שמתבונן מהצד או לא עשה מעולם דיאטה לא מבין מה הבעיה לרזות: “מה הבעיה, כל מה שצריך זה לסגור את הפה, תאכלו פחות ותרזו, מה הביג דיל?”
לכאורה זה נראה פשוט, קצת כוח רצון ואנחנו בדרך להצלחה ולגוף המושלם.
אנשים שלא מצליחים לרזות, אומרים הרבה פעמים שפשוט אין להם כוח רצון.
האמת שלא זה נכון ולא זה נכון.
לכולנו יש כוח רצון, הרבה מאד דברים מונעים מכוח הרצון שלנו – לקום בבוקר ביום שקשה לנו, ללכת לעבודה כשלא בא לנו, לקום באמצע הלילה לילדים, לבשל, לנקות, לעשות מטלות, לא תמיד יש לנו כוח לכל אלו ובכל זאת אנחנו עושים את זה. אנחנו מחזיקים את עצמנו לא להתפרץ על הבוס כשהוא מעצבן אותנו, ולא לאבד את העשתונות כשמישהו מוציא אותנו מדעתנו.
למעשה, אנחנו משתמשים בכוח הרצון שלנו הרבה מאד לאורך חיי היומיום שלנו. דווקא בגלל זה, קשה לנו לגייס את כוח הרצון לדיאטה.
אולי בהתחלה’ אם יש לנו מוטיבציה מספיק חזקה לרזות, אנחנו מגייסים את כוח הרצון ומתחייבים לאיזה תפריט קפדני.
העניין הוא שכמו שריר, כוח הרצון הולך ומתעייף ונחלש ככל שאנחנו משתמשים בו יותר.
זו גם אחת הסיבות שכשאנחנו עושים דיאטה ומגייסים את כל כוח הרצון שלנו לשם כך, אנחנו הרבה יותר חסרי סבלנות לדברים אחרים בחיים. אנחנו מתאמצים לא להתפתות למאכלים האהובים ולא לאכול כמו שאנחנו רגילים, ואין לנו כוח להתאמץ לדברים אחרים.
מכאן שהדרך לויתור ולייאוש בסופו של דבר היא בלתי נמנעת.
בנוסף, ככל שיש לנו יותר אתגרים בחיים שדורשים מאמץ והשקעה, כך ישארו לנו פחות כוחות להתמיד בדיאטה.
לכן כוח הרצון לבדו יכול להיות מניע טוב להביא אותנו להתחיל דיאטה, אבל הוא בהחלט לא מספיק כדי לסייע לנו להתמיד בדיאטה ולמעשה להקפיד עליה לאורך כל החיים. במוקדם או במאוחר, נתעייף ונוותר. בשורה התחתונה, בכוח אי אפשר לעשות שינוי לטווח ארוך.
(לצפייה ישירה בערוץ יוטיוב, הקליקו כאן)
אז מה עושים?
הדבר הכי חשוב אל תאשימו את עצמכם ואל “תרדו” על עצמכם אם אין לכם כוח רצון להתמיד בדיאטה.
האמת היא שלאף אחד אין!
ליצור שינוי אמיתי כזה שיאפשר לנו לעשות בחירות מאוזנות ובריאות ללא מאמץ, וללא השקעה וכוח רצון. להגיע למצב מאוזן שבו אנחנו לא נלחמים ולא נאבקים באוכל, ולכן גם לא נדרש מאיתנו השקעה כל כך גדולה של מאמץ. בנוסף, כשאנחנו הופכים את השינוי להרגל המוטבע בתת המודע, אנחנו לא צריכים יותר להשקיע מחשבה או מאמץ כדי לאכול בריא ומאוזן, ולכן לא זקוקים לכוח רצון כדי לאכול בריא ומאוזן לאורך שנים.